Ir al contenido principal

''DE CUANDO EL SOL Y LA LUNA VIVÍAN EN LA TIERRA'' ---- ''EL CONTE DELS 'ANECS''




  • DE CUANDO EL SOL Y LA LUNA VIVÍAN EN LA TIERRA - MARTHA ESCUDERO
Este cuento, nos cuenta la historia de amor que viven el sol y la luna. La narradora comienza la historia dando a entender a los espectadores que va a contar un cuento picante, pero después aclara que no va a hablar sobre sexo. 
La historia de amor entre la luna y el sol, era idílica, hasta que el sol se dio cuenta de que la luna le engañaba, y fue entonces cuando éste se cansó de ella, y decidió marcharse. Lo que a la Luna no le preocupaba, ya que ella tenía al mar que iba y venía y no le dio importancia. 
Hasta que con el paso del tiempo, la Luna se fue dando cuenta de lo mucho que le echaba de menos al Sol, y decidió ir a buscarle. Nunca se encontraron, pero es por eso que el Sol vive durante el día y la Luna vive durante la noche, y muchas veces, se aparta su cabello largo, y nos enseña su cara entera.

La narradora en este cuento utiliza:

  • Lenguaje gestual.
  • Tono de voz adecuado.
  • Lenguaje claro y conciso.
  • Pie de micro.
  • Escenario.




  • CONTE DELS ÀNECS - ALMUDENA FRANCÉS

Una dòna que cuidaba ànecs que no sabía per a què, pero tenia de totes les espècies, de totes les classes. 
Ella criava i criava ànecs, i va a arribar un día que no cabíen mes ànecs i va tindre que buscar un altre lloc on viure amb els seus ànecs.
Va trobar un lloc prou bonic, on hi habia ombres, un llac, un riuet... i va ser el lloc ideal i es on va decidir traslladar-se. 
Un bon día, va agafar les seues coses i als seus ànecs, i clar, com tenia tants, anava ella davant i els ànecs darrere. En fileta. 
Lo que la dona no va pensar, es en quan van arribar al riu, com anaven a passar tots els ànecs? 
La dona, va decidir ficar-se en mig del riu, i agafaba un ànec i el passava a l'altre costat, i axí va continuar, i continuar, com que tenia de milers d'ànecs, creuaben i creuaben... i axií va acabar el conte. 

La narradora d'aquest conte utilitza: 
  • Llenguatje gestual.
  • Fa que participe el públic repetint frases.
  • Utilitza un micro.
  • To de veu adecuat a cada escena




SILVIA ANDANI GARCÍA


Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

SANT BLAI EN TEULADA

LA DAMA, EL DOLÇ ÚNIC EN EL QUE ES CEL·LEBRA SANT BLAI EN TEULADA Aquesta festa es cel·lebra el 3 de febrer en motiu del patró Sant Blai, patró de les enfermetats de la agola i laringólogues. És tradició a Teulada fer un dolç que s'anomena "dama" i està associat a aquesta festivitat, a més aquest dolç és únic d'aquest poble. Antigament en Teulada com a motiu d'aquesta festivitat es va començar a elaborar aquest dolç, i al dia següent es celebrava una missa en honor al Sant per a beneir la Dama, i amb la finalitat de que en menjar-se-la la persona quedava protegida dels mals de gola, d'ahi la dita: "Sant Blai gloriós ens guarde la tos" o "Sant Blai gloriós ens guarde la tos i li la passe al gos". Aquesta tradició ha perdurat al llarg dels anys, i actualment moltes famílies guarden la recepta i les elaborenen en les seues cases, si bé és cert, tots els forns locals s'omplen de Damens els dies abans d'aquesta festivitat. Al ll