Ir al contenido principal

SLM BENISSA





La música fou present en les manifestacions festives del poble, apareixent per primera vegada la primera agrupació en 1890, constituïda entre diferents músics i el mestres Diego Crespo. Aquesta agrupació fou coneguda per "la De Diego el Flare".
Posteriorment, aquesta agrupació fou dirigida per més mestres, com per exemple, Eduardo Bordes i Baptista Ivars. També fou dirigida als anys 40 per Miguel Oltra i Luis Fornés, i finalment per el benisser José Bertomeu Tur, que fou director durant 26 anys. Posterior a ell, també hagueren molts directors. En aquesta època participà als certamens provincials d'Altea i Benidorm, entre altres.

Javier Santacreu, benisser també, dirigirà la Banda a partir de l'any 1986 fins l'any 2006, continuat fins 2016 per Josep D. Cano Gracià. D'aquesta època podem detallar actuacions importants, destacant el concert del 1999 en el Palau de la Música de València; com el segon premi del Certamen Provincial d'Alacant en 1994; el Certament de Música festera d'Altea la Vella en 2011; i en 2014, el certamen provincial de Bandes de la Diputació d'Alacant.

És de destacar, que en 2015, la societat va celebrar el ser 125 aniversari de la seua constitució, haver rebut una medalla d'Or de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Actualment, la banda està dirigida per Miguel Ángel Grau Martínez, qui estrenà al ser càrrec al capdavant d'aquista institució musical el mes de setembre de 2016.

La Societat Lírica i Musical de Benissa és una associació sense ànim de lucre, i és subvencionada per l'Ajuntament, qui li dona uns diners i unes ajudes, com per exemple comprar instruments. A part d'açò, ens financiem també amb uns socis, qui paguen 20€ a l'any i a part, amb totes les actuacions que fem al carrer.



Celia, Silvia A, Aitana

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec