Ir al contenido principal

AMCT SANTA CECÍLIA

En aquesta entrada del blog anem a parlar de com l'associació musical i cultural de Teulada ha cel·lebrat la passada Santa Cecília.

Santa Cecília segons l'Esglèsia catòlica és la patrona de la musica, aleshores el dia 22 de novembre es commemora la seua mort i per això es cel·lebra eixe cap de setmana Santa Cecília.

Cada banda o agrupació musical cel·lebra aquest cap de setmana d'una manera, però el que totes tenen en comú és que és un dels caps de setmana que tot music espera amb més ganes. Nosaltres, anem a parlar de com cel·lebra la banda de Teulada aquesta festa.

Nosaltres cel·lebrem Santa Cecília durant dos caps de setmana, aquest any han caigut el cap de setmana del 8 i el del 15 de novembre.

El primer cap de setmana, el divendres es realitza el "Concurs de Joves Interprets", en aquest concurs es presenten joves que estudien en el conservatori de Teulada i sols participen els joves que estan cursant fins a quart d'elemental.

El dissabte és realitza: el "Concert de Música de Cambra i Solistes", que te com a nom "ALMAGAMA SONOR", en aquest concert de Cambra i Solistes sols participen els integrants de la banda, normalment cada corda de la banda s'agrupa i es prepara una obra més divertida i dinàmica que després representarà davant dels companys i del públic. Aquest concert és el que més il·lusió ens fa preparar, ja que et prepares obres més divertides on moltes vegades van acompanyades a més, de vestimenta i et fa compartir moments molt divertits amb els i les teues companyes de corda.
Per acabar el dissabte, però no per això menys important, tots el musics que participen en aquest concert van a sopar a un bar de Teulada.

El diumenge es cel·lebra la "Taula Rodona" on aquest any es deia "Històries de la nostra història", aquesta activitat tracta de que es fa una taula rodona on cada any es tracta un tema i van unes persones determinades a parlar d'ell, enguany van anar a parlar els primers directors de la banda de Teulada. Aquest activitat és molt emotiva i agrada molt al públic, perquè coneixen històries i anècdotes que sols la banda coneix, i moltes vegades també a la gent jove de la banda ens servix per saber més de la nostra història i d'on ve la banda.

El següent cap de setmana, el divendres es realitza el concert de la Banda Juvenil de Teulada junt alguna banda juvenil d'un altre poble, fen aixií un intercanvi de "bandetes", en aquest concert actuen els i les musiques que participen en la banda juvenil del poble, que després de passar 3 anys tocant en la bandeta, passaran a formar part de la gran familia.

El dissabte és el Concert de Santa Cecília, en aquest concert participa la banda de Teulada, a més, és fa l'entrega als premis del concurs de Joves Interprets, i al premi "Vicente Mas" que es dóna a un membre de la banda, també es fa l'entrega de pins, a les persones que han acabat el grau mitjà de musica i als nous integrants de la banda. Després, ens anem a sopar i de festa.

Per últim, el diumenge és el dia més pesat però a l'hora és el més esperat per els nous integrants de la banda, ja que es fa l'arreplegada de músics que consisteix en anar casa per casa de cada músic i arreplegar-lo amb la banda, després ens anem asmorzar i ahí els nous membres han de realitzar diferents activitats, com ballar el ball dels patets, jurar bandera i diferents jocs per a començar a formar part de la banda. I per acabar anem a missa a cel·lebrar la missa en commemoració a la patrona de la música.


Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec