Ir al contenido principal

LES ARTS

Definir l’art és complicat, perquè depenent del moment històric, ha estat definit d’una manera o d’una altra. 
L’IEC el defineix com “Activitat consistent en la creació d’obres segons uns principis estètics” 
El Diccionari Català-Valencià-Balear diu que és “Cada un dels gèneres d’activitat en què l’home o l’animal produeix obres segons certes regles”. 
I les Belles Arts diu que “són les que per l’exercici de les facultats intel·lectuals tendeixen a expressar la bellesa, com són la pintura, l’escultura, la música, l’arquitectura i la poesia” 

Tradicionalment s’ha relacionat l’art com una activitat sotmesa a unes normes o principis i que cercava la bellesa. Aquesta concepció fou vàlida fins a meitat del sègle XIX. 

El Consell de Les Arts de Gran Bretanya defineix l’art com “una forma de comunicació simbòlica mitjançant la qual l’artista representa i ordena objectes, signes, sons o fets d’una manera que probablement implique significats o desperte emocions”
Posa èmfasi no sols en la recerca de la bellesa, sinó també en la comunicació, en l’objectiu de despertar emocions del públic. Encara que açò genera un cert conflicte, ja que la idea de buscar bellesa i el saber fer encara estan molt arrelades a l’art, i per això moltes vegades el públic no acaba “d’entendre” allò que els i les artistes creen.

Hui en dia molts artistes contemporànies busquen l’emoció del públic, remoure’ns la consciència. 

Per què cal actuar o intervenir al món de les arts de les instàncies públiques? Si l’art és una qüestió de gustos, què justifica actuar-hi? 
Perquè cal garantir la igualtat d’accés, ja que si el mercat és l’unic regulador moltes persones quedarien sense la possibilitat d’accedir; evitar la distorsió de les preferències, que consisteix en que les persones no s’arrisquen a gaudir de coses noves; i per últim,el benefici col·lectiu, que és quan una societat té més talent artístic també milloren molts altres aspectes de la societat.












Celia, Aitana, Silvia 

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec