Ir al contenido principal

ARTES PLÁSTICAS

Cuando hablamos de artes plásticas nos referimos a las técnicas de elaboración de las obras de arte en las cuales utilizamos materiales y elementos susceptibles de ser moldeados, transformados o modificados por el artista.
Dichos elementos se consideran recursos plásticos, porque pueden ser utilizados por el artista a modo de materia prima, para plasmar su perspectiva, imaginación o visión específica de lo real. 

Clasificamos las artes plásticas en:

·         Pintura: Una de las más clásicas de todas. En este caso, emplea sustancias cromáticas obtenidas mediante diversos mecanismos para aplicar color sobre una superficie lisa y blanca, (lienzo) para crear con dichos colores una representación realista o abstracta de la realidad.
·         Escultura: En este caso, se utilizan las manos del artista y herramientas para poder moldear, cortar, pulir, y dar una forma determinada a elementos o elementos moldeables que más tarde endurezcan como por ejemplo, los yesos.
·         Dibujo: Representar las perspectivas de los visible a simple vista o de lo imaginario mediante trazos en un papel, con lápiz, carboncillo, tinta o algún otro material que marque.
·         Grabado: De igual manera, que con el dibujo, el grabado consiste en imprimir gestos, letras u otros símbolos sobre una superficie que no será un lienzo, sino una superficie metálica.
·         Cerámica: Semejante a la escultura, imprime forma. Elementos maleables y moldeables para luego extraerle naturalmente o en un horno el componente de agua, para más tarde al secar, endurecerlo y hacerlo rígido y brillante.
·         Artesanía: Técnica de producción de objetos o envases simples, de uso cotidiano, mediante materiales flexibles y herramientas simples, normalmente la mano del artista. 



Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec