Ir al contenido principal

LES SOLIDÀRIES

El passat 23 de febrer un grup d'alumnes de classe vam anar a veure l'obra de teatre polític "Les Solidàries", aquesta producció és de la companyia "Atirohecho", la qual ha comptat per a realitzar aquesta obra amb:

  • Patricia Pardo que ha realitzat el text.
  • Margarida Mateos, que és actriu.
  • Yarima Osuna, que és actriu.
  • Paula Romero, que és actriu.
  • Carla Chirida, que és actriu.
Aquest espectacle a part de compartir i expresar vivències i opinions al voltant del feminisme i del masclisme, també fa un recorregut per la història de dones lluitadores anarsindicalistes i feministes que van lluitar pel feminisme.


A nosaltres aquesta obra teatral ens ha paregut molt interessant, ja que ens ha remogut molts sentiments i també ens ha fet replantejar-nos actituds o comentaris que de manera incoscient realitzem, i que hem de canviar-los. Sobre l'estètica del teatre, em de dir que ens ha fascinat com ens han contat la història, ja que havien molts flashos i molt de moviment en l'escena, ens ha paregut impressionant.

També pensem que aquest tipus de teatre plític hauria de arribar a tot el món, ja que es una eina diferent per a poder veure retractada a la societat, ja que pareix que si ho veus desde fora o t'ho ensenyen et dones conter de les actituds masclistes que a dia d'avuí encara tenim i hem de canviar, ja que el feminisme és un moviment que ens envolta a tots i totes.

La reflexió que fem després de veure LES SOLIDÀRIES és que durant tota la història ha sigut i és molt complicat ser dona, ja que sols el fet de nàxier amb vagina fa que desde menudes i de manera indirecta tingues que comportar-te d'una manera determinada, seguint unes normes que et marca la societat vulgues o no.A més, el fet de que aquesta obra explicara la història de les dones anarquistes també ens fa pensar i saber, que a dia d'avuí estem i som qui som gràcies a elles i a totes aquelles les dones que han lluitat pel feminisme quan no hauria de ser fàcil. Em de seguir lluitant pels nostres drets, per la igualtat reial i per derrotar el patriarcat. 
Silvia A, Celia i Aitana

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec