Ir al contenido principal

EL VÍDEO PARTICIPATIU

Aquesta activitat es realitza mitjançant el llenguatge audiovisual que ens permet als grups reflexionar sobre la realitat.
Hi ha dos tipus de taller de vídeo:
- Aquell taller que es grava amb càmeres professionals i requereix de formació técnica i aquell que s'apofrita dels mòbils i les càmeres de fotografia senzilles. 

Fases del taller:
1. Elecció del tema: A través d'alguna tècnica grupal trie una temàtica que li interessa o li preocupa i per això vol reflexionar. 
2. Creació de grups:  fer equips de treball per a que els diferents grups el·laboren diferents vídeos sobre el tema que se haja triat.
3.Fase inicial: Cada grup dispondrà de 45 min per a repartir-se les feïnes de tots els integrants; operadora de càmera, la que controlarà el temps, decidir el gènere, el títol i la història que es va a contar. 
4. Planificació: l'equip planificarà cada escena de la pel·lícula amb l'ajuda d'una graella. 
5. Filmació El grup respectarà les direccions de la persona que es l'operadora de càmera. 
6. Muntatge: En aquest exemple, no cal muntatge ja que les filmacions s'han fet de manera ordenada, soles caldría passarles a un ordinador i en un programa senzill muntar tota la pel·lícula. No obstant, hi ha vegades que els propis participants fan un bon muntatge del vídeo mitjaçant programes que ja tenien als telèfons o a l'ordinador.
7. Visionat: La part mes important del taller. Veure cadascún dels videos que han elaborat. Les persones que veuen el video parlen de que els ha paregut i sobre que pensen que tracta la pel·lícula i totes les emocions que els ha generat. Mes tard, el grup conta lo que ha tractat d'expressar i com s'han sentit ells i elles i es planteja un debat entre tots els videos.



Silvia A, Aitana i Celia.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec