Ir al contenido principal

Vuit de Març

COMENÇAMENT DEL 8M

El 8 de Març del 1875, moltes dones que treballaven en una fàbrica de textil en Nova York van eixir als carrers a revindicar i demanar salaris més alts i una millora en les condicions de treball. Aquesta manifestació va acabar amb 120 dones assassinades per la policia, fet que va provocar que les treballadores crearen el pirmer sindicat femení.

El 25 de Març de 1911, en Estats Units, en la fàbrica "Triangle Shirtwaist" van morir 146 treballadores a casua de cremadures i intoxicacions per el fum, també moltes es van suicidar perquè no tenien cap escapatòria, ja que els propietaris d'aquesta fàbrica havien sellat les portes de les escales i les eixides, per evitar que les treballadores furtaren. Aquesta tragedia va comportar importants canvis en la legislació laboral.

En 1909 es va cel·lebrar per primera vegada el dia de les dones Socialistes en EEUU, un 28 de febrer.
L'any de després, la II Conferència internacional de la Dona Treballadora va establir en 8 de Març.

Després, Alexandra Kollontai va aconseguir establir el 8 de Març com la festa oficial en la Unió Soviètica, i més tard, en 1936 va començar a celebrar en Espanya i la ONU en 1975 va fer oficial aquesta data.


Baix el meu punt de vista, la manifestació de València del passat vuit de Març on vam participar més de deu mil dones va ser molt gratificant ja que el fet de que totes aquelles dones anàrem a manifestar els nostres drets, mostra que hem estat, estem i estarem lluitant per el que ens mereixem, per una igualtat real, a més, revindiquem que aquesta igualtat s'aplique en tots els àmbits, tant polítics, com socials com en el nostre dia a dia, ja que és molt dura la realitat de la majoria de les dones, de no sentir-nos segures per el fet de ser-ho,o haver d'actuar d'alguna manera determinada per açò mateix.
No obstant, baix el meu punt de vista, pense que aquest dia no es cap dia de celebració, és un dia de malaugradament lluita, i amb els últims anys pense que s'ha convertit en una festivitat. Està molt bé, i el que hem de fer és eixir al carrer a manifestar-nos i revindicar el que ens toca, però sense oblidar l'objectiu principal.

Ni una menys, ens volem vives i lluitadores.


Silvia A, Celia i Aitana.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CONCERT ROSALÍA

El passat día 7 de Desembre vaig tindre el plaer d'assistir al concert de l'artista del moment, Rosalía. En aquest concert, l'artista va apareixer prou emocionada perque actuava al Palau Sant Jordi, a Barcelona i Rosalia es Catalana.  Vaig gaudir molt de la seua música ja que m'agrada molt com combina diferents estils de música.  Va cantar totes les cançons de EL MAL QUERER i algunes com colaboracions que te en diferents artistes.  Aquesta canço que adjunte es es una de les meues favorites, Rosalia compta en el seu CD totes les fases per les que passa una relació tóxica. Rosalía es un clar exemple d'empoderament de la dona.  La cançó del video es: A NINGÚN HOMBRE  Silvia A

CENTRE JOVE XIRIVELLA

El passat dimarts, vam visitar també el CENTRE JOVE de Xirivella. Es un centre de l'ajuntament de Xirivella, on treballen per als joves del poble. Aquest centre surgeix de la necessitat de la gent jove de tindre un espai on reunir-se amb els amics i on fomentar l'activitat i participació juvenil. Es un centre molt gran, on tenen una sala d'informàtica, on tenen ordinadors a la disposició de qualsevol, una sala de reunions, els despatxos dels professionals, una sala on la gent pot anar a ballar i assajar i un saló d'actes o sala multiusos on es fan exposicions i concerts.  La veritat que el centre es prou gran, i també compta amb un pati exterior. Desde aquest centre, es realitzen moltes propostes i activitats com per exemple: JOOP: Desde aques centre, conjuntament amb l'IVAJ es treballa amb joves que es troben en una situació educativa crítica, o que ja el nostre sistema educatiu els ha llançat fora, i en el centre treballen l'hàbit de madrugar, fer cos

LES BIBLIOTEQUES

El dia 26 de febrer Maria, una companya de pràctiques ens va fer una exposició sobre les biblioteques i sobre el paper de l'animador socioculturar en elles. La sessió va començar en una dinàmica de presentació, ja que havia portat a una xica que és TASOCT i que actualment estava treballant en una biblioteca, la dinàmica consistia en que cada persona havia de dir el seu nom, el seu llibre preferit i havia d'explicar-lo. Després d'aquesta dinàmica ens va dir que ens agruparem en grups de tres persones i que imatginarem la nostra pròpia biblioteca, ens va deixar uns minuts i després una de cada membre del grup la va explicar a tota la classe. A questa dinàmica la ve fer per a explicar com s'orgintizaven la matjoria de les biblioteques, ja que depén del municipi i de la seua grandària. ESPAIS QUE PODEM TROBAR EN UNA BIBLIOTECA Espai d'administració: Taula d'atenció al públic per a demanar informació, procedir al prèstec, devolucions... Espai de rec